loading...

Fam. Falkman

- "Vi tyckte att det var en rolig idé, att bygga med massiva träblock, vilket gjorde att vi blev intresserade av att testa systemet på vår egen byggnation"

Fastighetsmäklaren Gun-Lis flyttade tillsammans med sambon Thomas till Brantevik 2005. De planerade att uppföra ett hus på en tomt de köpt och letade därför efter ett företag som kunde tillhandahålla en villa som motsvarade deras behov. I sin yrkesroll som mäklare stötte Gun-Lis på en fastighet som var byggd med Bosum Building Systems unika byggmetod. Hon tyckte att idén med massiva träblock i väggkonstruktionen lät rolig och kontaktade därför företagets representanter Bo och Suzanne för vidare information.

- I min yrkesroll som fastighetsmäklare kom jag i kontakt med två objekt där stommen var konstruerade av Bosum Building Systems byggmetod med massiva träblock. Vi tyckte att det var en rolig idé, att bygga med massiva träblock, vilket gjorde att vi blev intresserade av att testa systemet på vår egen byggnation. Därför kontaktade vi Bo och Suzanne för mer information och hade turen att få åka och titta på en nybyggnation som var pågående. Prisförslaget vi fick för byggsatsen från Bosum Building System var också bra i förhållande till andra leverantörer, vilket också var en bidragande faktor till att vi valde just Bosum Building System som leverantör av vår Villa Discovery.

- Vi tycker att vårt hus har en väldigt god energiförbrukning. Den årliga kostnaden för att driva huset gällandes värme och el är mycket bra och en stor anledning till varför vi har varit så nöjda med huset. Huset är mycket bra isolerat och vi tror att den massiva trästommen är en bidragande faktor. Det tog ungefär 3-4 månader för 5 man att bygga klart huset vill jag minnas. Det var för oss viktigt att byggnationen skulle gå snabbt eftersom vi ville flytta in i huset så snabbt som möjligt.

- Nu har vi blivit så till åren, jag och min sambo, att vi vill ha ett lite mindre hus att bo i. Därför kommer vi inom kort att bygga ett nytt hus och vi har redan bestämt oss för att återigen bygga vårt hus med en byggsats från Bosum Building System. Därmed kan vi absolut rekommendera företaget för andra som planerar att bygga hus. 

Familjen Falkman, Brantevik 

Bosum Building System AB - Ekologiska byggsatser i massivt trä