Fam. Nylund

- "Vi fastnade för den homogena trästommen där det fanns möjlighet att bygga huset utan en invändig diffusionsspärr i plast". 

I Maj 2015 påbörjades byggnationen av Familjen Nylunds 1,5-plansvilla strax norr om Uppsala. Huset är av vår populära modell Rossvik och uppfördes denna gång på en traditionell krypgrund. I detta projekt var byggherrarna själv involverade i projektering, uppförande och den pågående vidarebyggnationen av den ekologiska byggsatsen från Bosum Building System. Nedan berättar Byggherren om sina erfarenheter av Bosum Building System och varför denna valde att bygga sitt hus av en ekologisk byggsats i massivt trä.

- Vi valde Bosum Building System som leverantör av vår ekologiska byggsats då vi fastnade för den homogena trästommen där det fanns möjlighet att bygga huset utan en invändig diffusionsspärr i plast. Vi upplevde att tyngden i stommen kändes bra med tanke på den värmeväxling som kunde ske under årets olika årstider. Vi hade möjlighet att åka och titta på ett pågående bygge i närheten av Uppsala där byggsatsen var levererad av Bosum Building System. Här fick vi själva se att produkterna höll en hög kvalitet, vilket skulle ha stor inverkan på vårt beslut. Redan från start fick vi ett trevligt bemötande från Försäljningschefen Peter Malmberg. Han hjälpte oss genomföra de ändringar vi efterfrågade till ett minimalt pristillägg och tog dessutom kontakt med kommunen för att påskynda arbetet med byggnadslovet.

- Vi upplevde att leveranserna och det arbete som utfördes av underleverantörerna löpte på utan problematik. Materialet anlände dagen innan byggnationen påbörjades och underleverantören Miljöbyggsystem skickade till och med ut två representanter för att instruera kring deras produkter.

- När huset väl står färdigt tror vi att vi kommer få ett fantastiskt ljus-hus då vi tog beslut om att höja upp huset och placera det på en krypgrund samt höja upp både vägglinor och socken. Vi kommer få ett stort härligt kök där vi får möjlighet att samla familjen, vilket för oss är viktigt. Vi är nöjda med Bosum Building System som leverantör och samordnare av vårt framtida hus och kan absolut rekommendera dem vidare.  

Familjen Nylund, Uppsala 

Bosum Building System AB - Ekologiska byggsatser i massivt trä