loading...

Fam. Daag- Cannert

- " Vi får mycket positiv respons från andra människor som har sett vårt hus och de flesta tycker att det är en rolig idé"

Familjen Daag- Cannert hade själva renoverat hus sedan 1970-talet. Nu hade de köpt ett hus på det småländska Visingsö, vilket de lät riva för att ge möjlighet att uppföra ett nytt hus som var präglat av deras personliga önskemål och preferenser. Nedan följer en text där familjen själv berättar om varför valet föll på en byggsats av Bosum building system samt varför de rekommenderar andra att bygga med företagets byggsatser.

- Vi gillar skånelängor och ville att vårt kommande hus skulle ha det utseendet. Efter lite sökande på nätet så hittade vi företaget Bosum building system och deras byggsatser i massivt trä. Vi tyckte att byggmetoden verkade smart då det var tjocka väggar, bygget skulle snabbt komma under tak samt att byggmaterialet var i trä och kom från en och samma tillverkare. Därefter satte vi oss ned och gjorde en skiss på vårt drömhus och kontaktade sedan företagets representanter och presenterade vårt material. De erbjöd oss att komma ner till Skåne för att själva få bevittna en pågående byggnation. Vi fick ett gott intryck av företaget och deras produkter vilket mynnade ut i att vi bestämde oss för att bygga vårt hus med en byggsats från Bosum Building System.

- Då vi har renoverat hus sedan 1970-talet så hade vi redan en grundläggande kunskap kring byggnation, men vi hade själva aldrig tidigare byggt ett hus ifrån grunden. När byggsatsen hade anlänt så tog det oss bara ca 14 timmar att resa väggarna. Vi valde sedan att ha traditionella regelväggar inuti huset, vilket såhär i efterhand var ett bra beslut om vi skulle vilja flytta en vägg i framtiden. Vi har bara bra saker att säga om byggsatsen. Vi valde att isolera väggarna generöst, vilket i kombination med den massiva trästommen ger en årlig värme- och elförbrukning på ca 8 000 kWh fördelat på ca 200 kvadratmeter. Det blåset väldigt mycket ute på Visingsö men det är inget som märks av inuti huset, det är knäpptyst. Det känns väldigt tryggt med massiva väggar och det är heller inte så lättantändligt. Ytterligare en positv egenskap som produkten bidrar till är att man kan framhäva den fina träytan och låta den vara utan beklädnad, vilket vi har gjort på vissa ställen. Inomhusklimatet är väldigt behagligt då det är svalt och skönt på sommaren och varmt på vintern.

- Nu när huset nästan är helt färdigt kan vi konstatera att vi är trötta och slitna av projektet, som har pågått parallellt med heltidsjobb, men vi är samtidigt väldigt glada och tycker att det har varit både roligt och lärorikt. Vi får mycket positiv respons från andra människor som har sett vårt hus och de flesta tycker att det är en rolig idé. Vi har redan rekommenderat flera andra att bygga sina hus med en byggsats från Bosum building system och kommer fortsätta göra det.

Familjen Daag- Cannert, Visingsö

Bosum Building System AB - Ekologiska byggsatser i massivt trä