loading...
loading...

Fam. Dreiman

- "När jag stänger dörren i ett hus från Bosum Building System är det helt stumt i väggen- det säger bara "klonk", vilket talar för en solid och kraftig konstruktion". 

Kurt Dreiman driver Gutebo på Gotlands Tofta, 2 mil söder om Visby och alldeles intill Tofta strand. Här erbjuder han moderna och välutrustade hus som är avsedda för uthyrning året runt. Då Dreiman under 2013 hade planer på att expandera sin uthyrningsverksamhet och bygga ytterligare två hus valde han att kontakta Bosum Building System. Han hade hittat företaget på nätet och tyckte att byggsystemet med massiva träblock lät spännande och prisvärt. Nedan delar Dreiman med sig av sina erfarenheter av produkten.

- Jag hittade Bosum Building System på nätet och tyckte att byggsystemet lät spännande och framförallt prisvärt. Då jag hade för avsikt att bygga två nya hus till stugbyn så var självklart priset en viktig faktor. Att detta byggsystem baserades på massiva träblock var en fördel tänkte jag, då det säkert kan bli tyst i huset, men det var inte detta som var avgörande utan främst att det var prisvärt. Såhär med facit i hand blev kostnaden för byggnationen till slut lite högre än vad jag hade väntat mig. Byggsatsen från Bosum Building System innehöll en trästomme och allt material för att färdigställa husets utsida. För att sedan få huset nyckelfärdigt tillkommer andra kostnader, hur mycket beror lite på vem man låter färdigställa huset.

- Den stora skillnaden på mina hus från Bosum Building System i förhållande till de andra husen här på Gutebo blir framträdande varje gång jag stänger ytterdörren. Normalt sett så blir det gärna lite vibrationer i husväggarna när man drar igen ytterdörren och det rör på sig litegrann. Men när jag stänger dörren i ett hus från Bosum Building System är det helt stumt i väggen – det säger bara ”klonk”, vilket talar för att konstruktionen är väldigt solid och kraftig. Husen ligger också ganska nära vägen men det hörs absolut ingenting från trafiken utanför. Det har heller inte förekommit att några tapeter eller målarfärg har spruckit, vilket beror på att väggarna är uppbyggda av mindre träblock. Det hade rört på sig mer om det varit ett traditionellt timmerhus med längre stockar.

- Gästerna som bor i stugan reagerar ofta väldigt positivt och några är till och med hänförda av husen. Jag får ofta frågor om vad det är för typ av hus och hur det är konstruerat. De är verkligen jättenöjda!

- Jag tycker att produkten är mycket bra och jag har hittar inga fel, därför kan jag rekommendera andra att bygga med en byggsats i massivt trä. Jag har själv planer på att bygga ytterligare två hus framöver och kommer då vända mig till Bosum Building System.


Kurt Dreiman, Gotlands Tofta 

Bosum Building System AB -Ekologiska byggsatser i massivt trä